Lichaamsgerichte therapie

Lichaamsgerichte therapie brengt de aandacht van denken naar voelen. Het bewustwordingsproces dat hierbij op gang komt, kan klachten verminderen en zo de balans tussen lichaam en geest helpen herstellen.

Dagelijks verwerken we vele gedachtes, gevoelens en gebeurtenissen. Dat wat we niet willen, of niet verwerken, drukken we weg. Maar het is niet echt weg.
Deze niet verwerkte ervaringen slaan we onbewust op in ons lichaam en komen vaak veel later via lichamelijke of psychische klachten aan het licht, of in contact met anderen. Als massagetherapeut ervaar ik dat massage beweging brengt. Beweging in dat wat vastzit, op fysiek, mentaal emotioneel en energetisch niveau. Beweging die uiteindelijk leidt naar herstel van de balans.

Naast massage werk ik ook met andere technieken en therapievormen, zoals reiki en energetische oefeningen. In mijn trainingen werk ik met groepen en gaan we samen op onderzoek uit wat het is wat je werkelijk bezighoudt, waar je je geremd of misschien onbegrepen voelt. Ook in de 1-op-1-coachings is dit mijn drijfveer.