Massagetherapie

Je lichaam weet al veel eerder wat er met je aan de hand is dan jij met al je gedachten. Nu gaat het er nog om dat je die signalen gaat herkennen. Je lichaam is in staat emoties en gevoelens op te slaan, vast te houden en weer los te laten. Massage brengt de aandacht van denken naar voelen en stimuleert het zelfhelend vermogen van het lichaam. Het bewustwordingsproces dat hierbij op gang komt, kan klachten verminderen en zo de balans tussen lichaam en geest helpen herstellen.

In mijn beleving vormt aanraking (fysiek en energetisch) de poort naar je gevoelsleven en ‘innerlijk weten’. Door de waan van de dag en vele afleidende gedachtes kun je de verbinding met je gevoel kwijtraken en raakt de balans tussen lichaam en geest verstoord. Hierdoor herken je niet altijd de signalen die je lichaam geeft.

Met massagetherapie help ik je weer verbinding te maken met je gevoel, zodat je contact kunt maken met datgene waar je je niet bewust van bent. Het langzame tempo van mijn massagehandelingen zorgt ervoor dat jij goed kunt voelen wat in jou aanwezig is en aandacht nodig heeft.

Een behandeling massagetherapie bestaat uit een voorgesprek, een massage van 45-55 minuten en een nagesprek.
De massagevorm hangt af van wat er in het voorgesprek wordt benoemd. Je kunt ook losse massages boeken

Lichaamsgerichte therapie

Lichaamsgerichte therapie brengt de aandacht van denken naar voelen. Het bewustwordingsproces dat hierbij op gang komt, kan klachten verminderen en zo de balans tussen lichaam en geest helpen herstellen.

Dagelijks verwerken we vele gedachtes, gevoelens en gebeurtenissen. Dat wat we niet willen, of niet verwerken, drukken we weg. Maar het is niet echt weg.
Deze niet verwerkte ervaringen slaan we onbewust op in ons lichaam en komen vaak veel later via lichamelijke of psychische klachten aan het licht, of in contact met anderen. Als massagetherapeut ervaar ik dat massage beweging brengt. Beweging in dat wat vastzit, op fysiek, mentaal emotioneel en energetisch niveau. Beweging die uiteindelijk leidt naar herstel van de balans.

Naast massage werk ik ook met andere technieken en therapievormen, zoals reiki en energetische oefeningen. In mijn trainingen werk ik met groepen en gaan we samen op onderzoek uit wat het is wat je werkelijk bezighoudt, waar je je geremd of misschien onbegrepen voelt. Ook in de 1-op-1-coachings is dit mijn drijfveer.